Projektbeskrivning

CLIENT: KUL

LOGO, CONCEPT, ILLUSTRATION AND COMMUNICATION

KUL is a concept created to spread the power of creativity. With a strong desire to spread more knowledge about how the creative process works in our brain, and how we can best utilize this natural power. The concept needed to be visually strong and stand out from the traditional look of science and facts. Bold colors and simple illustrations quickly became a no-brainer, along with a stripped down logo in black.

WHAT WE DID

  • Concept

  • Logotype

  • Illustrations

  • Text and communication

VAD KAN DU OM DIN KREATIVA HJÄRNA?

Ja, om hur din hjärna fungerar alltså? När vi vill bli bättre på löpning så är det inget konstigt att vi sätter oss in i anatomi och fysik. Vi skräddarsyr övningar och träningspass för att bli starkare. Men vet du vad din hjärna behöver för att förbättra eller underhålla 

din kreativa kondition? Vad kan vi göra för att vår hjärna ska anta utmaningen att tänka utanför boxen? Vi är övertygade om att mer kunskap ger bättre förutsättningar, så vi tänker fråga de som vet.
Häng med! 

HJÄRNAN – EN FINURLIG FEATURE?

Hjärnan är en makalös manick och verkar dessutom ha en finurlig feature. Nämligen den att hjärnan gärna fortsätter attt fundera och klura fastän vi själva tror att vi har parkerat frågan. Vad är det som händer då egentligen? Vem gör jobbet? För det känns ju inte 

riktigt som man gör det själv. Å andra sidan, vem vill inte ha den extra hjälpen, varifrån den än nu må komma. Vad händer om vi medvetet lär oss att utnyttja denna finurliga feature? Ja ni hör, så många frågor.  Vi hoppas på minst lika många svar. Häng på!

KREATIVITET – HUR FUNKAR DET?

Vad är kreativitet egentligen om man frågar hjärnforskare? Och vad är det i hjärnan som triggas igång när vi försöker tänka nytt och skapa? Och kan vi vara kreativa på beställning?

Om man vill designa sin kreativa arbetsprocess efter hur hjärnan fungerar, hur ska man göra då? Det här tänker vi ta reda på. Följ med på vår resa!

HUR MAXAR MAN SIN KREATIVITET?

Vi möter några av sveriges absolut vassaste kreatörer inom olika områden för att ta reda på hur de gör för att maxa sin kreativitet. Varför inte lära från de allra bästa tänker vi?! Vad är deras knep? Reflekterar de ens över sin förmåga eller är det bara deras sätt att

vara? Visst är man nyfiken på hur de gör och hur de ser på saken. För de om någon borde ju veta hur man maxar sin kreativa förmåga. Följ med!